CANTADA D'HAVANERES

Els Pescadors de l'Escala


Propera sessió el 30 juliol
  • Inici | 22:30
    Dura | 60 min.
  • Caldes de Malavella
    Parc de la Sardana - 500

En escena el 30 juliol

El nom dels Pescadors de l’Escala no va aparèixer originàriament per designar un grup constituït, sinó que era la denominació genèrica dels cantaires escalencs que durant les dècades dels 40 i 50 els dies que bufaven nords, redossaven les teranyines al port de l’Estartit i les tripulacions a la taverna de "Cal Moreno”. Se servien generosament els gots de vi directament del bocoi i engegaven el repertori entre el qual les havaneres eren conegudes per americanes, entremig de moltes altres cançons tradicionals, cançons de moda o sardanes.

Durant més de 50 anys, els Pescadors de l’Escala (ja com a formació) s’han especialitzat en la música popular catalana. Amb això es vol dir que el seu repertori està conformat bàsicament per aquelles cançons que han sorgit de compositors del poble i que s’han divulgat al marge dels circuits comercials entre la nostra gent. La seva música per tant, és molt heterogènia però tot i amb això es podria dir que es mou entre l’expressió de sentiments d’enyorança d’un temps i d’un país més genuí i l’ànsia de divertir-se. La seva fórmula certament prové d’una llarga tradició. Per un costat de l’antiquíssima música burlesca i participativa de les tavernes populars i per l’altre del pòsit dels anys d’experiència i complicitat amb el públic. A més de participar en moltes de les cantades mes importants d’arreu de Catalunya ha actuat també a les Illes Balears, Illes Canàries, Andorra, Alemanya, França, Suïssa, Argentina i Luxemburg entre d’altres. Porten fetes des de els seus inicis més de sis mil actuacions en directe, trenta enregistraments discogràfics, i actualment són el grup d’havaneres i cançó popular més antic del nostre país. Impulsors també del Concurs de composició d’havaneres de Sant Pol de Mar.

La seva impecable trajectòria musical ha fet que hagin estat reconeguts el 2014 amb la "Creu de Sant Jordi", una distinció de la Generalitat de Catalunya.

divendres
30
juliol

22:30 | 60 min.

CANTADA D'HAVANERES

Parc de la Sardana - 500 | Caldes de Malavella, Caldes de Malavella

Reserva ara! Queden 241 entrades disponibles online